Alles over het verzekeren van rechtsbijstand.

Rechtsbijstandverzekering

Met een rechtsbijstandverzekering kun u uzelf verzekeren van juridische hulp als dat nodig zou blijken. Onder juridische hulp wordt dan ondersteuning van advocaten of juristen verstaan. Door het afnemen van de door de overheid gefinancierde rechtshulp en het toegenomen claimgedrag in Nederland, is de kans steeds groter geworden dat u een rechtsbijstandverzekering nodig kunt hebben. De kosten van juridische hulp kunnen al gauw hoog oplopen als u niet verzekerd bent en wel juridische hulp nodig zou hebben. De meeste verzekeraars bieden rechtsbijstandverzekeringen aan voor zowel personen als voor bedrijven.
In Nederland worden de volgende soorten rechtsbijstandverzekeringen aangeboden:
- bedrijf rechtsbijstandverzekeringen,
- gezin rechtsbijstandverzekeringen,
- motorrijtuigen rechtsbijstandverzekeringen,
- verkeer rechtsbijstandverzekeringen.
Binnen deze soorten rechtsbijstandverzekeringen zitten nog verschillen zoals de vorm van rechtsbijstand. Dit kan in natura gebeuren of er kan een bepaald geld bedrag worden uitgekeerd. In Nederland is de rechtsbijstandverzekering bijna altijd een naturaverzekering. Een  rechtsbijstandsverzekering biedt meestal dekking tegen nagenoeg alle geschillen die u kunnen overkomen, maar soms is het mogelijk dat er bepaalde geschillen wel, en andere niet worden verzekerd. Er worden dan ook vaak verschillende pakketten aangeboden, waarbij er gekozen kan worden tussen eenvoudige en goedkope dekkingen tot en met uitgebreide en dus duurdere rechtsbijstanddekkingen. Dit leidt tot meer keuze voor u. Wilt u zich uitgebreid verzekeren dan zult u hier meer voor moeten betalen dan voor een eenvoudige dekking die veelal goedkoper is. De prijzen tussen de verschillende rechtsbijstandverzekeringen en tussen de verschillende verzekeraars onderling kunnen ook nog aardig verschillen. Wij hebben een groot aantal rechtsbijstand verzekeringen nader bekeken en vergeleken. Uit ons onderzoek kwamen toch nog behoorlijke verschillen naar voren in zowel te betalen premie als in voorwaarden. Als u overweegt om een rechtsbijstand verzekering af te sluiten lees dan eens onze tips door en vind de meest geschikte en voordeligste rechtsbijstandverzekering die bij u past.

 

Rechtsbijstandverzekering Tips.

 • Vraag meerdere offertes op.
  Er zijn vele aanbieders van rechtsbijstandverzekeringen. Bijna alle rechtsbijstandverzekeringen kun u direct via het internet afsluiten. Het opvragen van een offerte voor een rechtsbijstandverzekering of het bekijken van een prijsopgave van een rechtsbijstandverzekering is dan ook zeer eenvoudig online te doen. Beperkt u zich niet tot het opvragen van maar één offerte bij maar één rechtsbijstand verzekeraar, maar vraag meerdere offertes bij meerdere aanbieders. Het aanvragen van offertes is gratis en er zitten geen verplichtingen aan vast. Het kost u dus niks en kan u een hoop premie en zorgen besparen.
 • Kies de juiste rechtsbijstandverzekering.
  Er bestaan weldegelijk verschillen tussen de verschillende rechtsbijstandverzekeringen. Vaak is het ook mogelijk één of meerdere onderdelen van dekking uit te sluiten, waardoor een korting op de premie wordt verleend. Bij sommige rechtsbijstand verzekeraars is het mogelijk extra onderdelen te verzekeren als bijvoorbeeld geschillen met de fiscus. Deze extra dekking betekent uiteraard ook extra premie. Welke rechtsbijstandverzekering u nou moet kiezen is erg afhankelijk van uw situatie. Overweeg uw mogelijkheden echter grondig, want zowel te veel als te kort verzekeren kan u veel geld of zorgen kosten.
 • Let op de wachttermijn.
  In Nederland is het gebruikelijk dat er bij het aangaan van een rechtsbijstandverzekering een wachttermijn van drie maanden wordt opgenomen. Deze termijn kan echter variëren per verzekeraar. Deze drie maanden gaan in na de ingangsdatum van de rechtsbijstandverzekering en binnen deze drie maanden wordt er geen rechtsbijstanddekking verleend. De reden hiervoor is dat de verzekeraars op deze wijze willen voorkomen dat u pas bij een dreigend juridisch geschil een rechtsbijstandverzekering afsluit. Let dus op de wachttermijn die bij de rechtsbijstandverzekering hoort die u wilt gaan afsluiten.
 • Dekking bestaande geschillen.
  Geschillen die al bestonden voor de ingang van de rechtsbijstandverzekering zijn nooit gedekt. Het heeft meestal dus geen zin meer om een rechtsbijstand verzekering af te sluiten als het geschil al bestaat. Dit staat dus geheel los van de wachttermijn die de meeste verzekeraars in acht nemen.
 • Maak gebruik van acties.
  Er zijn altijd wel speciale acties en aanbiedingen voor voordelige rechtsbijstandverzekeringen. Er zijn namelijk altijd wel verzekeraars die hun marktaandeel in de rechtsbijstandverzekeringen willen vergroten, waardoor zij tegen zeer aantrekkelijke premies een voordelige verzekering aanbieden. Er lijken ook wel steeds meer verzekeraars te zijn die een rechtsbijstandverzekering aanbieden, dus de concurrentie lijkt ook steeds groter te worden. Veel van deze aanbiedingen en acties worden via het internet aangeboden en bij het online afsluiten van een rechtsbijstand verzekering kunt u hier eenvoudig gebruik van maken.

Vrijblijvend advies:

Wilt u graag gewoon eens wat meer informatie over een bepaalde verzekering ontvangen of wilt u weten welke verzekering nu het beste geschikt is voor u? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan bij een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Zij kunnen u snel en vrijblijvend van het juiste advies voorzien, waardoor u zeker weet dat u altijd de juiste beslissing neemt.

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale verzekering site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.