Verzekeren van uw zeilboot, motorboot, jetski, jacht, sloep of ander pleziervaartuig.

Boten verzekering

Nederland is een watersportland bij uitstek. Vele Nederlanders doen actief aan watersport en ook velen bezitten een eigen vaartuig. Deze vaartuigen variëren van een rubberboot, een zeilboot, of motorboot tot de meest snelle speedboot, zeiljacht of luxueuze motorjacht. De grote overeenkomst tussen deze vaartuigen is dat ze voor hun eigenaars veelal een belangrijk bezit zijn. Een boten verzekering is meestal dan ook geen overbodige luxe.
In de meeste Europese landen is een WA verzekering voor snel varende vaartuigen verplicht. Dit geldt dus ook voor vaartuigen als een waterscooter of jetski. U kunt een botenverzekering, ook wel pleziervaartuigverzekering of watersportverzekering genoemd, afsluiten voor zowel de boot zelf als voor de inboedel en accessoires. Aanvullend kunt u ook nog vaak de eventueel bijbehorende boottrailer meeverzekeren.
Er zijn ook vele verschillende dekkingen mogelijk. Denk hierbij aan een WA-basis bootverzekering tot en met een botenverzekering met WA+ Casco uitgebreide dekking. De premie van een botenverzekering is dan ook afhankelijk van een aantal factoren. Onder andere spelen de waarde van het vaartuig, de gekozen dekking voor het vaartuig, het eigen risico van de pleziervaartverzekering, de vaargebieden en de ligplaatsgebieden voor de boot mee bij de bepaling van de uiteindelijk te betalen premie. Het vinden van de beste botenverzekering is dus afhankelijk van meerdere factoren en wordt vaak toegespitst op uw eigen wensen en situatie.
Er zijn gelukkig vele verzekeraars waar u een botenverzekering voor uw zeilboot, waterscooter, jetski, motorboot, jacht, speedboot, sloep of ander pleziervaartuig kunt afsluiten. Voor deze botenverzekeringen worden door de verschillende verzekeraars verschillende namen gehanteerd zoals pleziervaartverzekering of watersportverzekering. Behalve het verschil in namen bestaat er ook een groot verschil in premie en voorwaarden. Wij hebben een aantal bootverzekeringen met elkaar vergeleken en de conclusies voor u op een rijtje gezet. Lees ze eens rustig door en doe er uw voordeel mee bij het bepalen van de gunstigste boot en watersportverzekering voor uw vaartuig.


 

Botenverzekering Tips.

 • Bepaal wat u wilt verzekeren.
  Zoals al eerder beschreven bestaan er vele varianten in botenverzekeringen of pleziervaartverzekeringen. U kunt het zo duur maken als u zelf wilt. De premie die u straks zal moeten betalen is behalve afhankelijk van de verzekeraar ook nog afhankelijk van andere factoren. Vraagt u zich daarom, voor u een offerte gaat opvragen, eens een aantal zaken af:
  - wat is de waarde van de boot,
  - wilt u de dagwaarde verzekeren,
  - wilt u een eigen risico dragen,
  - waar ga u varen,
  - hebt u een ligplaats die onder de standaard dekking van een bootverzekering valt,
  - wilt u een standaard WA-dekking of een bootverzekering met extra uitgebreide dekking.
  Allemaal factoren die van invloed zijn op de keuze van de verzekering en de premie.
  Bij een aantal verzekeraars kun u zelf u eigen botenverzekering samenstellen, anderen bieden weer een keuze uit voorgedefinieerde botenverzekeringen. Met andere woorden bepaal wat u wilt verzekeren voor u gaat vergelijken. U kunt u wensen pakket altijd nog aanpassen.
 • Vraag meerdere offertes voor botenverzekeringen op.
  Aangezien er een groot aanbod aan botenverzekeringen, pleziervaartverzekeringen of watersportverzekeringen voorhanden is die veelal ook nog online worden aangeboden is het zeer eenvoudig om verschillende offertes op te vragen. Vraag ook niet alleen offertes bij de grote verzekeraars op maar kijk ook eens bij verzekeraars die gespecialiseerd zijn in botenverzekeringen en vice versa. Het opvragen van een offerte voor een pleziervaartverzekering is gratis en kunt u op jaarbasis al gauw vele euro’s schelen.
 • Vergelijk gelijke verzekering offertes.
  Botenverzekeringen bestaan in alle soorten en maten. Als u volgens tip 2 meerdere offertes heeft opgevraagd zorg er dan wel voor dat de opgevraagde offertes van gelijkwaardige verzekeringen zijn, zodat u werkelijk wat zinnigs hebt te vergelijken.
 • Kortingen.
  Verzekeraars kunnen een korting geven op een pleziervaartverzekering als u aan bepaalde voorwaarden voldoet. Zo kan een hagelbestendig dak recht geven op korting, maar ook andere kortingen kunnen verleend worden zoals starters korting of een korting bij het afsluiten van meerdere verzekeringen.
 • Maak gebruik van acties.
  Het gebeurt regelmatig dat een pleziervaartverzekeraar een speciale actie heeft om het marktaandeel in de pleziervaartverzekeringen te vergroten of om een bepaalde target te kunnen halen. Door gebruik te maken van deze acties is het mogelijk om een bootverzekering tegen zeer gunstige voorwaarden af te sluiten. Het kan zelfs voordelig zijn om u huidige botenverzekering over te sluiten tegen de gunstigere voorwaarden van de nieuwe botenverzekering. Veel van deze acties zul u op het internet terugvinden.

Vrijblijvend advies:

Wilt u graag gewoon eens wat meer informatie over een bepaalde verzekering ontvangen of wilt u weten welke verzekering nu het beste geschikt is voor u? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan bij een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Zij kunnen u snel en vrijblijvend van het juiste advies voorzien, waardoor u zeker weet dat u altijd de juiste beslissing neemt.

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2010 nationale verzekering site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.